Dukes Drenge – Hendes Verden

Jeg har haft besøg af Hendes Verden, som har skrevet en fin artikel om min nye bog Dukes Drenge.

Bogen handler 40 drenge, som er anbragt på børnehjem af myndighederne. Året er 1961. Forstanderen på Hjemmet er Knud Bosse. Han vanrøgter drengene, han misbruger dem seksuelt, og han udøver vold mod dem. Ingen af drengene går fri.Tilværelsen på Hjemmet er mildest talt elendig. Der er knap nok skolegang, men til gengæld så er der masser af arbejde for drengene at udføre på forskellige værksteder. Drengen Dennis, 15 år, får en dag den utrolige idé at danne et band, et jazzband, sammen med sine kammerater. Dennis’ store idol er Duke Ellington. Dennis har lært at spille på klaver af sin fader, der var jazzmusiker.Ved en snedig plan lykkes det for Dennis og hans kammerater at smugle musikinstrumenter ind til de ni drenge, der er i bandet. Hele projektet er tophemmeligt – ligesom den gang drengene finder nedenunder en gammel lade på Hjemmet. Den hemmelige gang bliver af største betydning for drengene og deres band.

Læs artiklen i Hendes Verden eller hent PDF her

Parnasset og de andre…

I denne uges bogmarked står der en del om selvudgivere, og hvilken pestilens det er for de diverse redaktioner på de store aviser (de hårdtprøvede anmeldere). Det fremgår også ret tydeligt, hvilken holdning de sådan set har i forhold til selvudgivere. Selvudgivere skal aldrig forvente en plads på parnasset. Det mener samtlige anmeldere, at på forhånd er de dømt ude. De har ved selvsyn oplevet, hvor dårlige alle selvudgivere er, og der er så langt imellem perlerne, at den eneste umage man kan gøre i den forbindelse, det er at køre pallerne med selvudgiverværkerne til destruktion. De fine anmeldere sidder og venter på den honningsøde mælk, der drypper fra de etablerede forlag (og etablerede forfattere). Her ved man, hvad man får, man kender forlagene, man kender forfatternavnene (her er tale om gengangere og kun det). At der så dukker en Hassan op på scenen, ja det må man jo så tage med. Han er i hvert fald en fremmed fugl på parnasset. Man skal være kendt, man skal kende nogen, man skal have forbindelser, man skal (ud)komme på det rigtige forlag, og så vips åbner dørene sig.

Selvudgiverne kan kun forvente foragt og destruktion, man er dømt på forhånd. SELVUDGIVER.

Jeg er selv en af disse uudholdelige selvudgivere, og det går da egentlig meget godt, selv om jeg lever under radaren. Jeg er kommet på ereolen med 3 romaner, på ebib med en sci-fi-fortælling og et teaterstykke. Jeg tager rundt til boghandlere, der er utroligt flinke, interesserede og imødekommende, og de vil alle gerne sælge mine bøger. Så jeg klager ikke….

Forfattertræf på Helsingør Bibliotek.

Det blev en spændende og en hyggelig dag på Helsingør Bibliotek. Der kom en hel del mennesker forbi og købte bøger – også til julegaver. Det var sjovt at møde de andre forfatterkolleger og en gammel kollega, Peter Gotthardt, som skriver nogle rigtig gode børnebøger. Det var også fint at høre de andre forfatteres oplæg, og jeg håber, at folk fik noget ud af mit oplæg. Her fortalte jeg om min bog, Børnene ved Sundet, der handler om jødernes flugt til Sverige i oktober 1943. Jeg glæder mig til det næste forfattertræf. Det kunne jo være, at andre biblioteker fik samme gode ide.

Velkommen til Lise Muusmann’s hjemmeside

Dette er min blog, hvorfra nyheder vil blive annonceret.
Og som en start vil jeg byde velkommen til mit helt nye site. Herfra er det muligt, at købe mine udgivelser.